Follow my blog with Bloglovin

Efter i et langt stykke tid at have forsøgt mig med selv at finde på designs og opskrifter dertil trængte jeg til en pause. Og med en pause mener jeg, at jeg trængte til ikke selv at finde på, men blot følge en opskrift. Som altid har jeg en lang liste af projekter, der står i kø, men denne gang havde jeg faktisk allerede købt garnet til at strikke Helga Isagers Siberia anorak. Garnet er en kombination af Blackhill Italiensk Tweed og Blackhill Superfine Alpaca – begge super lækre kvaliteter fra Garnudsalg.

2016-11-02-11-08-54_edited

Det var gået op for mig, at der i min kærestes side af skabet ligger to store uldtrøjer, som jeg har strikket, og i min fars er der også en. Men min garderobe savnede en varm hjemmestrik. Så i denne omgang skulle det blive til en sweater til mig selv.

Da jeg først faldt for modellen, var det endnu ikke gået op for mig, hvor mange flotte deltajer, den indeholder. Trekanterne, den store hals og tweedgarnet var nok til at vække min opmærksomhed, men hele vejen igennem viste der sig nye geniale detaljer. Som det første kan nævnes “rib”-kanterne, som jeg er ret så pjattet med. En særlig skiftevis brug af de to garner har givet en fed pølseeffekt, som jeg ikke har set før.

2016-11-02-12-04-37_edited

Og ikke kun forsiden, men også bagsiden af kanterne er virkelig flot. Halsen er nemlig strikket dobbelt så høj, som man ønsker den, og så kan den enten foldes ind- eller udad, så bagsiden af kanten ses. Jeg er helt vild med indersiden, så jeg har foldet den ud, selvom det egentlig er omvendt i opskriften.

2016-11-02-11-28-16_edited_edited

Udover kanterne fandt jeg hurtigt ud af, at forsiden faktisk indeholder en kængurulomme. Ikke at jeg nødvendigvis kommer til at bruge den, men den giver en god effekt på trøjen som helhed.

2016-11-02-11-15-18_edited2

Desuden er brugen af ret- og vrangmasker undervejs ikke mindre end genial. Når raglanindtagningerne starter, skifter ærmets struktur til vrang, hvilket giver et virkelig godt break i mønsteret.

2016-11-02-12-14-58_edited

Vrangen fortsætter hele vejen op, og til slut går vrangen helt om bagpå og kommer til at udgøre det øverste af ryggen. En smuk og enkel detalje, der løfter denne model højt op i niveau.

2016-11-02-12-11-50_edited

Så mange smukke detaljer, som i helheden giver en enkel og elegant sweater. Lige noget for mig! Og med en opskrift at følge hele vejen var projektet nemt, og resultatet meget tilfredstillende.